28 Haziran 2009 Pazar


Tam anlamıyla düzgün çalışmayan bi sistem olsada faydaları olduğunu nadirende olsa görebilecegimiz bi sistem üreten telekominikasyon hergün yüzlerce siteyi erişime kapatıyor

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca (TİB) 23 Kasım 2007 tarihinden bu yana alınan kararlarla toplam toplam 2601 internet sitesine erişim engeli getirdi

Suç unsuru taşıdığı için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca (TİB) 23 Kasım 2007 tarihinde toplam 2601 internet sitesine erişim yargı kararıyla engellendi.

İnternet sitelerine erişimin engellenmesinin nedenlerinin arasında, çocuk cinsel istismarları ve müstehcenlik olması bulunuyor. TİB ve yargı kararı sonucunda bu unsurları taşıyan 2601 internet sitesi engellendi.

23 Kasım 2007 itibariyle faaliyetlerine başlayan TİB, bu zamana kadar 2126 web sitesine erişimin engellenmesi kararını resmen alırken, 475 web sitesi ile ilgili erişim engeli kararını yargı yoluyla aldı.

TİB tarafından erişim engeli kararı alınan web sitelerinin nedenleri ve sayılarından bahsetmek gerekirse, fuhuş amaçlı 205 web sitesi ilk sırada yer alıyor. Daha sonra sağlık için tehlikeli madde temini ve uyuşturucu madde satışı veya kolaylaştırma nedenleriyle 132 web sitesi, intihare teşvik amaçlı 13, bahis ve kumar amaçlı 137, Atatürk aleyhinde işlenen suçlarla ilgili olarak 254 web sitesi, kumar oynanması için mekan sağlama 93 web sitesi, çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik nedeniyle ise tam 2214 web sitesi kapatılmıştır.

Diğer nedenlerle ise 197 web sitesine erişim engeli sağlanırken, toplamda 2601 web sitesine erişim yasaklanmıştır. Erişim engellerinin yanı sıra, 37 web sitesinde bulunan bazı uygunsuz bölüm veya içerikler de kaldırtıldı.

TİB’e bağlı olarak kurulan İnternet Dairesi Başkanlığı, internet ortamında bulunan zararlı içeriklerden kullanıcıların etkilenme ve karşılaşmalarını önlemek amacıyla kurulmuş ve faaliyetlerine bu yönde devam etmiştir.

İşlenen suçlarla mücadele edilmesini amaçlayan Kanun ile internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve aile, gençler ve çocuklara yönelik bazı süçların kolaylıkla işlenmesi hedeflenmiş ve bu alanda önleyici tedbirler alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

forum karasör web tasarım kurtlar vadisi gladio oyun oyna Gulet Charter Otel Şikayet Eskişehir Ucuz Oteller Türkçe Dizin Meyve SepetiBakTaBuL Sohbet chat Sohbet ilan