29 Haziran 2009 Pazartesi


"kadın izle emlak ara kadın sitesi izlesene emlak " adlı seo yarısmamız devam etmekte..
İnternetin aleminin çok büyük projeleri arasında; Google, Facebook, Bing, Wikipedia, YouTube, RapidShare, flickr, twitter, ebay ve imdb yer alıyor.

İnternet tarihinin iz bırakan projeleri, kıyasıya bir rekabetin sonucunda büyük maliyetlerle oluşturulmuş projeler olarak kullanıma sunuluyor. Ya da küçük meblağlarla başlayıp, zaman içinde popülerlik kazandıkça değerine değer katıyor.

İşte bu projelerin en başında gelen Google’dır. 1998 tarihinde Larry Page ve Sergey Brin tarafından, uçsuz bucaksız internet sayfalarını bir şekilde düzenlemek ve gruplandırmak, aramalar sonucunda kolay bulunmasını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. İki doktora öğrencisinin başlattığı bu proje, zaman içerisinde internet ortamında liderlik koltuğuna oturdu ve 2008 yılı gelir rakamları ise 21 milyar dolar olarak açıklandı.

Bir diğer büyük proje ise Facebook. Yine bir üniversite öğrencisi olan Mark Zuckerberg tarafından 2004 yılında kurulmuş olan Facebook en popüler sosyal ağ haline geldi. Başlarda sadece Harvard üniversitesi öğrencilerinin paylaşımını amaçlayan sosyal ağ, giderek dünyanın her yerinden toplam 200 milyon kullanıcının birbiriyle iletişim sağladığı dev bir proje haline dönüştü. Bugün 700 çalışanı bulunan Facebook’un 2008 yılı gelir rakamları 300 milyon dolar olarak belirlendi.

Henüz ülkemizde beta versiyonuyla hizmet veren Bing ise ilk başlarda Kumo adıyla ilgi topladı. Bir Microsoft projesi olan Bing, Google’ın en yakın rakibi olarak görülüyor. Yahoo’yu da %0,56′lık bir farkla geride bırakıyor. Üç ayrı filtreleme imkanı sağlayan Bing, ülkelere göre ve kullanıcılara göre ayrı filtreleme dereceleri sağlayabiliyor.

Wikipedia’da internetin en popülerleri arasında yer almasına rağmen, kar amacı gütmüyor. Yapılan açıklamalara göre, bilgi içeriği açısından Britanica ansiklopedisiyle eş değerde tutulan Wikipedia’nın 253 dil farklı dil desteği bulunuyor.

İnternetin en popüler projeleri arasında tabiki YouTube da yer alıyor. 2005 yılında Jawed Karim, Chad Hurley ve Seteve Chen tarafından kurulan YouTube, 2006 yılında Google tarafından 1,6 milyar dolara satın alındı. YouTube’da kullanıcılar video yükleyebiliyor ve kullanıma sunabiliyorlar.

Dosya paylaşım ve depolama imkanı sağlayan RapidShare’de internetin başarılı projeleri arasında yer alıyor. 2006 yılında kurulan web sitesi, belirli bir ücret karşılığı hesap sahibi olan kullanıcılarına kesintisiz ve hızlı olarak veri paylaşımı, depolama, dosya indirme imkanı sağlıyor.

İnternetin diğer büyük projeleri arasında ise, flickr, twitter, ebay, imdb yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

forum karasör web tasarım kurtlar vadisi gladio oyun oyna Gulet Charter Otel Şikayet Eskişehir Ucuz Oteller Türkçe Dizin Meyve SepetiBakTaBuL Sohbet chat Sohbet ilan